Noodstroomaggregaat of noodstroomgroep

Wat is een noodstroomaggregaat of NSA ?

Een noodstroomaggregaat (NSA), ook wel kortweg noodstroomdiesel is een combinatie van een dieselmotor en een generator. Een NSA start op zodra de netspanning wegvalt en levert na amper 15 seconden terug stroom. Een combinatie van een UPS en NSA kan de netspanning echter zonder onderbreking overnemen.

Het grote voordeel van een noodstroomdiesel is dat deze een groot vermogen gedurende een langere tijd kan leveren. 

NSA's worden bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen en waterzuiveringen en -pompstations om bij uitval van elektriciteit toch door te kunnen werken. Tegenwoordig zijn er echter oplossingen voor particuliere woningen die naadloos kunnen worden geïmplementeerd in bestaande installaties.

De rol van EL-Technics

Wij verzorgen uw project vanaf de vraag tot onderhoud. Er wordt een situatieschema opgemaakt en rekening gehouden met uw specifieke behoefte (moet de gehele woning van noodstroom worden voorzien, of enkel bepaalde delen). Daarna maken wij de berekening welke noodstroomgroep voor u geschikt is. We implementeren de noodgroep op professionele wijze in uw bestaande installatie. Maar ook achteraf kan u steeds op ons rekenen voor onderhoud van de noodstroomgroep.